„Vincent Van Gogh álmai” című kiállítás a Samsunggal

Budapestre érkezett a „Vincent Van Gogh álmai” című kiállítás, amely a posztimpresszionista festészet legnagyobb alakjának több mint 200, digitálisan felújított és részben 3D-ben is megtekinthető alkotását hozza el az érdeklődőknek. A világhírű műalkotások egy része óriási, háromdimenziós képet vetítő Samsung Smart TV-ken tekinthető meg a VAM Design Centerben november végéig. A sajtó képviselői előtt itt mutatkozott be a vállalat első és a piac legnagyobb Ultra HD felbontású (UHD) televíziója, a 216 cm-es képátlójú S9 is.

Az S9 valódi műalkotás, időtálló design és teljesítmény találkozása, A készülék szabadon mozgatható a különleges kialakítású fém keretben, mely a klasszikus minimalista stílus mellett funkcionális szerepet is betölt. A valódi koncerthangzást biztosító (12 egységből álló, 120W-os) hangrendszer ebben a keretben kapott helyet, körülvéve a hatalmas képernyőt. A “Clean Back” kialakításnak köszönhetően a készülék minden oldaláról elegáns megjelenést nyújt, álljon akár a saját lábain a szoba közepén, vagy simuljon tökéletesen a falra függesztve.

A Samsung S9 UHD TV igazi áttörést jelent a televíziózás világában. Az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően a 85 hüvelykes képernyő káprázatos ultra HD (3840x2160) felbontású képet tár a televíziónéző elé. Az újdonság kontrasztaránya hatalmas, így az innovatív hardveres és szoftveres megoldásoknak köszönhetően a feketék még mélyebbek, a fehérek pedig még tisztábbak. Emellett a Samsung saját – 4 lépcsős – konvertáló motorja úgy javítja fel az SD, HD vagy full HD tartalmakat UHD felbontásra, hogy megtartja a kép részletgazdagságát, s így kivételesen valósághű képminőséget biztosít.

A Samsung S9 UHD TV a forradalmian új One Connect Boxnak köszönhetően ráadásul folyamatosan megújítható. Ez a technológia, a Smart Evolution Kithez hasonlóan, mérföldkövet jelent a televíziózás világában, hiszen ezekkel az eszközökkel a jövőben piacra kerülő készülékek legmodernebb szoftveres és hardveres újításai egy parányi eszköz segítségével átültethetők. A One Connect Box által az UHD TV képes lesz alkalmazkodni a ma még formálódó UHD szabványokhoz (mint például a képtömörítési eljárás, új generációs HDMI csatlakozás, stb.), ötvözve a Smart Evolution Kit nyújtotta előnyöket is.

A Smart Hub 2.0 különböző tartalmakat kínál a felhasználóknak, szolgáltatások, alkalmazások rengetege tárul elénk, a Moziarena alkalmazás használatával a legújabb filmek közül válogathatunk. A közösségi panel segítségével egyszerűen és gyorsan kapcsolatba léphetünk barátainkkal a Facebookon vagy a Twitteren, a Skype-on keresztül pedig életnagyságban videó-beszélgethetünk szeretteinkkel.

A Smart Interakció intelligens hang- és mozgásvezérlést, valamint arcfelismerést biztosít, az All Share funkció segítségével pedig különböző készülékek – fényképezőgépek, notebookok, táblagépek és okostelefonok csatlakoztathatók a készülékhez, az azokon található tartalmak azonnal megoszthatók a televízióval és a közösségi oldalakon keresztül ismerőseinkkel.

A „Vincent Van Gogh álmai” kiállításon nem csak az UHD TV játszik szerepet: a modern háromdimenziós technológiát és digitális utómunkát felhasználó tárlat innovatív módon mutatja be a híres festő képeit – nem csupán a festészet eszközeivel, hanem mozgással és hangokkal.

Az eseményen Ötvös Edina, a „Vincent Van Gogh álmai” című kiállítás igazgatója elmondta:

„A művész levelei alapján rekonstruált világ – a digitális eljárásnak köszönhetően – élő színekben tárul a nagyközönség elé. A kiállításban szerepet játszó Samsung Smart TV-k olyan új dimenziókba emelik a festményeket, amelyek révén egyedülálló és lenyűgöző részletek bontakoznak ki a közönség szeme előtt.

A kiállítás egy részét alkotó különleges animációkat a látogatók speciális 3D-s szemüvegek segítségével élvezhetik.

Ennyi Van Gogh képet egy helyen még sohasem tekinthetett meg a közönség, így az esemény többek között az idei „Múzeumok Éjszakája” egyik legnagyobb látványosságának számít majd, ahol június 22-én sajátos meglepetések is várják az idelátogatókat.”

A tárlat 2013. november 30-ig megtekinthető a VAM Design Centerben (VI. kerület, Király utca 26.)

Forrás --> www.orientpress.hu