Van élmény, Van Gogh és VAM Design

Van Gogh újra képben.

Május 30-án nyílt meg az újragondolt Van Gogh kiállítás a belváros szívében a Király utcában. Múlt hét csütörtökön egy „Abszint esttel” egybekötött exklúzív tárlatvezetésen vehették részt a látogatók.

A kiállítás tematikailag tökéletesen végigvezeti a művész élettörténetét. A háromdimenziós technikák segítségével, még a kevésbé hozzáértő érdeklődők is meg tudják érteni, hogy mit kívánt a vászonra vinni az adott pillanatban a festő. A látogató ezeket a képeket egy háromdimenziós szemüveg által tudja megnézni, amit a kiállítás több pontján is átélhet. Személy szerint mégis a legnagyobb benyomást a munkássága elején készített képek tették. Egyedi stílusát talán sokak nem tartják nagyra, vastag ecsethasználata és sok „plecsni” szerű foltjai közelről tényleg egy óvodás gyermek technikájához hasonlítanak, viszont a képeket távolról szemügyre véve láthatjuk, hogy mennyire tudatosan használta az adott színeket, vonalakat.

Ez a beszámoló bizonyára nem kelti fel a hétköznapi ember figyelmét, hiszen kell egyfajta belső inspiráció ahhoz, hogy az embernek kedve legyen megnézni egy festőt, kiállítást vagy meghallgatni egy komolyzenei koncertet. Viszont hacsak egy kicsit is szeretnél nyitottabban állni a világhoz és kiszakadni a számítógépes, facebook-os világból, akkor azt hiszem, ez a kiállítás méltóképp mondható több, mint korszakalkotónak. A kiállításon lehetőségünk van újrafesteni Van Gogh bizonyos képét egy érintőképernyő segítségével.

Több véleményt is elolvastam a kiállításról, mégis egyet emelnék ki a sok közül. Egy holland kiállítás után valaki így jellemezte a látottakat: „Szerintem Van Goghnak is tetszene”.ális technikával azonban Van Gogh álma valóra vált. Ennyi művét még soha nem lehetett egy helyen megtekinteni.

Forrás --> www.zsiraf.hu